Shpend Kursani

Shpend Kursani, pursued his masters degree at the University of Cambridge (2010-2011) where he earned his M.Phil. degree in International Relations with distinctions on his thesis topic “Using Soft Power: The EU’s Ability to Influence the Domestic and Foreign Policies of the States of the Western Balkans”. He is an External Senior Researcher at the Kosovar Centre for Security Studies - KCSS. He is Founder and Member of the Steering Committee at the Balkan Think Tense - BTT. He is also an adjunct lecturer in the field of International Relations at the University College Universum. Shpend has previously (2011-2013) been a Senior Researcher at the Kosovar Institute for Policy Research and Development - KIPRED, where he published a number of policy analysis that in general cover the functioning and political development of Kosovo and Kosovo's relations with Serbia and other international actors.
  • Shoqëria Civile dhe Intelektualët

    Është vështirë t’i ndash këto dyja. Në kontekst të Kosovës megjithatë është e nevojshme të diskutohen (titullohen) këto koncepte ndaras, për të parë në fund se nuk bëjnë ndaras. Me fjalë tjera nuk e përjashtojnë njëra tjetrën; në fakt është e pamundur. Sidoqoftë, si pjesëtar i shoqërisë civile, nuk...
  • Receta Për Nxitje Të Terrorizmit

    Më 11 shtator të vitit 2001 bota u trondit nga sulmet makabre kundër institucioneve shtetërore e komerciale të ShBA-së. Filloi një epokë e re përsigurinë ndërkombëtare. Që nga viti 2001, ShBA-ja me teknologjinë më të sofistikuar në botë, me ushtrinë më të fortë në botë, me metodat më të...

Enter your email address to subscribe to THEFrontliner.net and receive notifications of new posts by email.