Salih Mehmeti

Salih Mehmeti, është radio gazetar i pavarur. Aktualisht ai është duke vijuar studimet në degën e gazetarisë në Universitetin Publik "Hasan Prishtina", fakulteti i Filologjisë. S. Mehmeti, mes tjerash merret edhe me studime autodidaktike në fushën e historisë dhe politikës.
 • »Identiteti shqiptar në mesjetë« një polemikë post-mortum me Hasan Kaleshin

  Një pyetje që ngritet vazhdimisht është se si ndjesohej një shqiptar në mesjetë. A ishte vetëdija etnike e kufizuar vetëm brenda rretheve sunduese apo ajo kishte penetruar edhe vertikalisht në shoqërinë e asaj kohe? — Salih Mehmeti...
 • Mendësia e robit solli Nyrenmbergun për shqiptarët*

  Nuk është larg të vërtetës të thuhet se konformizmi është thelbi i shoqërisë shqiptare në Kosovë prej thuajse dy deceniesh: një rezignatë e pafundme e shoqëruar me pasivitet, imobilitet e me ndjenjë inferioriteti për gjithçka e ndaj gjithçkaje — Salih Mehmeti...
 • Sulltan Murati I »ishte pushtues i shqiptarëve dhe jo çlirues«

  Çdo rrëfim për betejën e 1389-ës e ka të pashmangshëm përimtimin e gjendjes së botës shqiptare në 30-vjeçarin e fundit të shekullit XIV. Pas rrëgjimit të Perandorisë jetëshkurtër të Car Dushanit, kryezotërit shqiptarë do të përfitonin nga rrethanat e reja për t’u pahëtuar si faktor me peshë në hartën...
 • Për kë bien kambanat në Maqedoni?*

  Fenomeni ‘Gruevski’ është situacional: Gruevski nuk e prodhoi gjendjen aktuale, por pabarazia strukturore në linja etnike prodhoi Gruevskin. Zaten, gjithçka zanafillon me përpjekjen e lënë në gjysmë për rimodelimin e Maqedonisë. Marrëveshja e Ohrit është në diskrepancë të plotë me dinamikën e përgjithshme në Maqedoni — Salih Mehmeti...
 • Biopolitika e Isa Mustafës*

  Në kabinetin e Qeverisë së Isa Mustafës nuk janë veç ministrat e Listës ‘Srpska’ ata që bëjnë riprodhimin e fjalëpërfjalshëm të fjalorit të Beogradit. Nuk mbesin prapa as ministra si Blerand Stavileci, fodullëku i të cilit shkon aq larg sa fyen krejt shoqërinë. Që të jemi më të saktë,...
 • Njeriu i revoltës

  “… diçka po m’ngreh për kit ven… Diçka po m’kap për kto gurina, për kta lisa të zgoruem, për at kolibë teme kah rrxohet… Jo, qe besa: ma mirë po rrnoj ngat therrave t’mija se midis fiqve t’huej!” (Adem Demaçi, Kthimi, Jeta e Re, 1953) “Për t’u zbatuar një shpërngulje...
 • UEFA INDULGES ANTI-ALBANIAN RACISM IN SERBIA

  I don’t want to introduce my letter with any hurtful word considering your reluctance to condemn the anti-Albanian racism displayed by Serbian fans. It is regrettable to see that a reputable institution like UEFA, which is supposed to be impartial in its judgments gives unstinting support to Serbia, in...
 • US and Turkey equally responsible for sowing religious radicalism in Kosovo

  What was once called as a revolution amongst Syrians who struggled to topple Assad, ended up in a sectarian conflict.   The hideous act of Lavderim Muhaxheri when he stabbed with a knife a defenseless Syrian boy, is nothing but a small piece of a larger picture fraught of...
 • Bondsteel-i të sqarojë kush është mizantropi L.M

  Akti i fundit prej mizantropi i individit, Lavdërim Muhaxheri ku shihet mehanxhar në dorë tek pren gurmazin e një djaloshi duarlidhur nga Siria, është veçsenjë pasqyrë e dhunës së pashembullt që ka përfshirë vendet e epërme mbi Eufrate Tigër. Kjo spirale dhune që ka përfshirë rajone të tëra të...