• Marrëveshja detare me Greqinë dhe arsyet e nulifikimit

  Guri i Barketës i cili shfaqet dhe zhduket varësisht baticës, në këtë rast ka pasur efekt të plotë, dhe ka qenë indikatori më i rëndësishëm në determinin e vijës bazë të Greqisë, i cili më vonë është përdorur për të delimituar zonat detare përmes metodës së Vijës së Mesit....
 • Si ta shpëtojmë Kadarenë nga Kadareja? [II]

  Parrhezia është versioni sekular i rrëfimit të krishterë ose anasjelltas dhe Kadare para se të kërkojë nga ne që të konvertohemi kolektivisht në Krishtërim, më saktësisht në Katolicizëm, bën mirë që së pari ai vetë të jetë i krishterë, të bëhet një i tillë dhe të rrëfehet për mëkatet...
 • BIRN Albania Slates Call to Restore Libel as Crime

  "We think the current legislation (on the media) is sufficient. Albanians are suffering from the lack of freedom, not its abundance," BIRN stated....
 • Mass Migration: What Is Driving the Balkan Exodus?

  More than a third of all asylum-seekers arriving in Germany come from Albania, Kosovo and Serbia. Young, poor and disillusioned with their home countries, they are searching for a better future. But almost none of them will be allowed to stay....
 • "EU has isolated Kosovo with the visa regime" said Albanian PM

  Prime Minister Rama declared the unification of the Albanian people comes through the EU. For the first time, Rama criticized the EU and declared that they are isolating Kosovo with the visa regime....
 • Give me freedom Albania

  Please make it possible to grant me back my freedom of movement, so I can be able to give my professional contribution to the people that have a need for it. To give voice to the voiceless.... Sign the Petition, to support my Albanian citizenship!...
 • The Albanian Prime Minister paid a classy sartorial tribute at the Charlie Hebdo Paris rally

  Just when you thought you’d seen the humble pencil repurposed in every way possible as a symbol of free speech and unity in the wake of the Charlie Hebdo attacks, Albanian Prime Minister Edi Rama arrives with his own rather subtle Tricolour pocket square. The politician, himself an artist and...
 • Pope says Albania is a model of religious harmony

  The former Communist country, which was once declared the world’s first “atheist state”, was an example to the the world, said the pontiff. In his first trip to a Muslim-majority country, Pope Francis held up Albania as a model of religious harmony compared to the sectarian savagery sweeping across...
 • Pope Visits Albania

  Pope Francis will travel to the capital of Albania on Sunday, meeting with political and religious leaders. According to Father Federico Lombardi, Director of the Holy See Press Office, the pope’s trip to Albania will be his fourth international voyage and his first trip to a European country outside of...