• Politikisht të zhveshur: skanimi trupor dhe të drejtat e njeriut

  Kësisoj, vendosja e skanerëve truporë në kuvend rrezikon të jetë në disproporcion me standardet demokratike dhe kësisoj të bie në kundërshtim me instrumentet dhe standardet ndërkombëtare për të drejtat e njeriut dhe me Kushtetutën e Republikës së Kosovës si akti më i lartë që mbronë të drejtat individuale....
 • Si të nisësh një luftë civile?

  Vazhdimi i polarizimit politik dhe metodat që po prodhohen në skenën politike do të çonin Kosovën në një luftë civile, diçka që te të gjithë merr formë mirazhi, por askush nuk merr guximin ta përmend....
 • Përvjetori dhe vitet e intervenimeve

  Kryeministri Isa Mustafa, e ndanë pushtetin bashkë me Hashim Thaçin, i cili përveq se dyshohet nga Këshilli Evropian për përfshirje në ‘tregti të organeve,” ai jo pak here pëshpëritet si i dyshuar edhe për përfshirje në një numër të vrasjeve të aktivistëve politikë të LDK-së, kur kryetar i saj...
 • Konflikti i ‘Gazetarëve’ pa Etikë

  Palët e përfshira në konfliktin e këtyre ditëve, janë moralisht të papastër. Kryeministri është një politikan dokumentueshëm i korruptuar dhe dukshëm i paedukatë e i mangët në aftësitë e tija për të komunikuar me publikun. Kryeredaktori Kajtazi, është profesionalisht i korruptuar. ...
 • Kosovo Journalists Protest Government Suppression

  Journalists in Kosovo demanded from PM an apology to their colleague, Vehbi Kajtazi for allegedly threatening him on Sunday. The head of the Association, Zekirja Shabani, condemned what he called growing pressure against journalists....
 • Anti-Amerikanizmi, anti-semitizmi dhe imuniteti përballë kritikës [I]

  Diçka e tillë kishte ndodhur edhe më herët dhe për një fenomen të tillë shkruhet edhe në Testamentin e Vjetër. Madje, mund të themi se vetë nocioni i anti-Semitizmit origjinën e ka në Biblën e Vjetër. Bëhet fjalë per Mbretin Ahab, që është epitomë e së ligës në...
 • Mos iu prekni dashurinë! (II)

  Është letërsi, ama letërsi e bazuar në realitet. Kësisoj indoktrinohej me fashizëm dekada më parë rinia italiane prej regjimit të Musolinit. Ëndrra për t’i kthyer tokat e Perandorisë Romake në shekullin XX përfundoi në katrahurë – para së gjithash – për popullin e thjeshtë italian. ...
 • Mos iu prekni dashurinë!

  Por, cili ishte sekreti i bijës së tij, Rejçëllit të vogël? Fajin për varfërinë dhe stagnimin ekonomik ia lënë zezakëve dhe çifutëve. Përgatisin të rinjtë për t’i luftuar “zgjebanikët” çifutë e zezakë....
 • Si ta shpëtojmë Kadarenë nga Kadareja? [II]

  Parrhezia është versioni sekular i rrëfimit të krishterë ose anasjelltas dhe Kadare para se të kërkojë nga ne që të konvertohemi kolektivisht në Krishtërim, më saktësisht në Katolicizëm, bën mirë që së pari ai vetë të jetë i krishterë, të bëhet një i tillë dhe të rrëfehet për mëkatet...

Enter your email address to subscribe to THEFrontliner.net and receive notifications of new posts by email.