• Teoritë e marrëdhënieve ndërkombëtare për shtetet e vogla: Kosova si rast i keq

  E kuptueshme që Kosova si shtet i ri dhe i vogël, dhe i dobët, nuk mund të krijojë një politikë të jashtme që do të mund të influenconte politikën ndërkombëtare, por si shtet i sapoformuar, ajo nuk mund të arsyetohet me kategorizimin si i vogël për moskrijimin e një...
 • Report: Journalists increasingly caught in the middle

  The platform — a joint undertaking with the European Federation of Journalists and Reporters Without Borders, partially funded by the European Commission — covers 42 countries, including all EU member states, plus Albania, Azerbaijan (added to the map in February 2016), Belarus (added in September 2015), Bosnia, Iceland, Kosovo,...
 • Berati dhe belaja me Turqinë

  Unë ngritem për të mbrojtur lirinë e shprehjes, por nuk mund të hesht kur një imam apo i ri dënohet për nxitje të dhunës derisa gazetarët duartrokiten. Unë jam pro-lirisë së shprehjes, por jo me Beratin. Nuk jam as me Beratin, e as me Erdoganin. Nuk mund të heshtim...
 • Rrugëtimi i një Gazetari – I –

  Kjo është një histori e veçantë e treguar për THEFrontliner.net - nga gazetari dhe korrespondenti shqiptar i luftës Vedat Xhymshiti. Historia është e ndarë në dy pjesë, dhe kjo është pjesa e parë e saj. Gazetar Xhymshiti, rrëfen tregimin e një udhëtimi të gjatë për luftën e tij profesionale,...
 • Çfarë po ndodh në Turqi?

  Turqia është duke u përpjekur të stabilizojë marëdhëniet diplomatike dhe besimin e ndërsjellë me Rusinë, derisa Perëndimi vazhdon të heshtë në raport puçistët ndaj saj, përkrah qëndrimeve të qarta Perëndimore për zgjerim territorial në Rusi....
 • Corbyn’s response to the Chilcot Inquiry is one of the most moving things you’ll see all week

  Corbyn’s address to parliament made clear his position: the choice of New Labour and the House of Commons to invade Iraq was one of the gravest mistakes in modern history....
 • Berliners Massively Opposing the TTIP

  "This is the biggest protest that this country has seen for many, many years," Christoph Bautz, director of citizens' movement Campact told protesters in a speech....
 • BREXIT – pro et contra

  Evropës s’po i ndahen krizat. Krizë pas krize. Ish-ministri i jashtëm gjerman, Joshka Fisher, në një opinion theksoi se Evropa në dhjetëvjetëshin e fundit ka përjetuar një krizë ekonomike, një krizë greke, një krizë ukrainase, një krizë refugjatësh dhe së fundi një “krizë britanike”…...
 • Nigel Farage: £350 million pledge to fund the NHS was ‘a mistake’

  Once again demonstrating the flexibility and nuance for which he is famed, Nigel Farage has called Leave’s suggestion that the £350m we will “no longer send to the EU” would be spent on the NHS a “mistake”...