• ›Sepse Marksi ishte, para se gjithash, një revolucionar!‹ Friederich Engels

    Me 14 mars, në orën tre pa një çerek të pasditës, pushoi së menduari mendimtari më i madh i kohërave tona. S’kishim as dy minuta që e lamë vetëm dhe kur u kthyem në dhomë, e gjetëm të fjetur qetë në poltronin e tij, por të fjetur përgjithmonë. Fjalimi...
  • Children in Kosovo are Used for Election Campaign Activities

    The Coalition of NGO’s for Protection of the Rights of Children in Kosovo (KOMF) called on the local institutions and political entities and candidates running in the 3rd November 2013 – Local Elections, to stop using children in their campaign activities. “Based on available information and field reports, we...
  • Kosovo: Can War Heroes Be War Criminals?

    The first half of 2013 in Kosovo was turbulent, with mass protests against the arrests of former fighters on war crimes charges, and convictions for organ-trafficking and the torture of prisoners.  | BIRN | Pristina Vedat Xhymshiti | between THE frontlines The first few months of this year did not go smoothly in Kosovo,...