• The Syrian Conundrum and Assads

  Assad with a demoralised army in return tended to augment the sectarian feature of the conflict with the Iranian intervention, as Iran brought in its proxy Shite fundamentalist group of Hezbollah to the fray along with Iraqi fundamentalist Shiite militias. Saudi Arabia, Qatar, Jordan and Turkey are supporting the...
 • Sharmi diskret i borgjezisë

  Filmi “Sharmi diskret i borgjezisë” fitoi çmimin Oskar si filmi më i mirë i huaj. Vetë Bunjueli e quajti si pjesën e dytë të një trilogjie që nis me “La Voie lactée” më 1969 dhe mbaron me “Le fantôme de la liberté” më 1974....
 • Jam shtatë vjeç, dhe më ka rritur Banda, Kontrabanda

  Një pyetje që duhet përgjigjur pushteti dhe përkrahësit e tij perëndimor është nëse ikjet e krijuan kontrabandën, apo kontrabanda ikjet? Tregu i lirë me logjikën e vetë lejon krijimin e formacioneve që i përshtaten kushteve të tregut. Kur ikjet përbëjnë treg, kontrabanda del e merret me këtë treg....
 • Mbi Dembelinë

  Kjo është njësoj sikurse ta akuzosh këtë të re për “dembelinë” e saj, e jo sistemin i cili lejon një trajtim të tillë të punëtorit e që është i qenësishëm për sistemin ekonomik të vetë rregulluar siç e kërkon neoliberalizmi kapitalist e që liderët e saj e kanë përqafuar...
 • Sistemi arsimor në Kili: histori dështimi dhe suksesi

  Analizë sociologjike nga Shkodran Ramadani për sistemet arsimore të disa vendeve të botës, ku dëshmohet se politikat e majta të uljes së pabarazisë sjellin rritje të cilësisë së arsimit, kurse politikat neoliberale edhe e ulin cilësinë e arsimit edhe e thellojnë hendekun social....
 • Is Kosovo in Russia's sights for Ukraine-style conflict?

  In 2010, Russia built the largest military base outside Russia since the end of Cold War. This military base, in Nis in the south east of Serbia, was established as a humanitarian base from which Russian aircraft would operate in times of natural disasters. ...
 • Një mundësi për pragmatikët

  Qeveria e Kosovës tashmë ka marr vendim për dërgimin e kësaj çështje për t’u votuar në Kuvend. Gjithsesi pak veta mund ta pohojnë se krijimi i kësaj Gjykate është iniciativë vendore; ajo është iniciativë krejtësisht ndërkombëtare nga disa vende që dikur e kanë përkrahur dhe ndihmuar Kosovën....
 • Editorial i Sekretarit të Shtetit Kerry me rastin e Ditës Ndërkombëtare të Gruas

  Çdo ditë lexojmë për gra dhe vajza nga e tërë bota, të cilat bien viktima të dhunës së urryer. Prej grave irakiane të grabituar dhe të skllavëruara nga ISIL-i e deri te nxënëset nigeriane të kidnapuara dhe të martuara me forcë, këto tragjedi duket sikur e kanë kohën në...
 • Biopolitika e Isa Mustafës*

  Në kabinetin e Qeverisë së Isa Mustafës nuk janë veç ministrat e Listës ‘Srpska’ ata që bëjnë riprodhimin e fjalëpërfjalshëm të fjalorit të Beogradit. Nuk mbesin prapa as ministra si Blerand Stavileci, fodullëku i të cilit shkon aq larg sa fyen krejt shoqërinë. Që të jemi më të saktë,...

Enter your email address to subscribe to THEFrontliner.net and receive notifications of new posts by email.