AGK

 • In Freedom of the Press at least, Kosovo is the worst of the Balkans

  Based in Pristina, the Association of Journalists is weak and compromised: Kosovo was once ranked eightieth out of 180 countries in a Reporters Without Borders press freedoms index yet as the crisis of suppression deepens the rank sinks lower with every passing year as violations of the press and...
 • KOSOVË: Gjendja e Lirisë së shtypit më keqja në Ballkan

  Liria e shprehjes në Kosovë është ende e shtypur nga pesha e dhunës që vjen si pasojë e sundimit të kryekomandantëve të krimit në vend. Kosovarët mund të jenë talentët e rendit më të lartë botëror, por për ata, duket sikur nuk ka rrugë të hapur për të përparuar....
 • Përvjetori dhe vitet e intervenimeve

  Kryeministri Isa Mustafa, e ndanë pushtetin bashkë me Hashim Thaçin, i cili përveq se dyshohet nga Këshilli Evropian për përfshirje në ‘tregti të organeve,” ai jo pak here pëshpëritet si i dyshuar edhe për përfshirje në një numër të vrasjeve të aktivistëve politikë të LDK-së, kur kryetar i saj...
 • Konflikti i ‘Gazetarëve’ pa Etikë

  Palët e përfshira në konfliktin e këtyre ditëve, janë moralisht të papastër. Kryeministri është një politikan dokumentueshëm i korruptuar dhe dukshëm i paedukatë e i mangët në aftësitë e tija për të komunikuar me publikun. Kryeredaktori Kajtazi, është profesionalisht i korruptuar. ...
 • Çmimet Politike, për Inferiorët e Gazetarisë

  Mua më vjen keq për disa prej gazetarëve, të cilët edhe mund të jenë me të drejtë gazetarët më të mirë të vitit, por në fakt ata duhej të tregonin dinjitet duke refuzuar marrjen e çmimit nga një politikan....
 • Nekrologu i Lirisë së Shtypit në Filmin e OSBE-së

  Ky film është një përpjekje e qartë e cila sugjeron publikun e vendit të besojnë në organizata dhe në individë apo edhe disa gazetarë të cilët nuk kanë etikë profesionale e njerëzore — Vedat Xhymshiti...
 • Sulmohet Kreu i Asociacionit të Gazetarëve

  Organizata ndërkombëtare “Reporterët pa kufij”  ka reaguar ndaj sulmit që i është bërë redaktorit të Ekonomisë së gazetës Tribuna nga  pronari i kësaj të përdishmeje Sejdi Demiri. Në reagimin e kësaj organizata thuhet se tensionet janë rritur në mes të shumë gazetarëve dhe punëdhënësve në Kosovë në kohën kur për rënie...