Albin Kurti

 • KOSOVO: Amnesty International has called for an urgent investigation into opposition crackdown

  “From the videos and photographs we have seen, it appears that the Kosovo Police used excessive force during the operation to arrest members of Vetevendosje in the party's offices on Saturday,” Sian Jones, Amnesty International's researcher on the Balkans, told Kosovo 2.0. ...
 • Albin Kurti, kjo nuse e stabilitetit politik!

  Po atë vit, partia ‘Vetëvendosje’ kishte hyrë në sistemin e trumbetuar si të padrejtë dhe të kapur nga SHIK-u i Hashim Thaçit, sipas tyre. Çfar i motivoi këta që t’i legjitimojnë të gjithë këtë sistem të padrejtë dhe kriminal, pse duhej të punësoheshin në një sistem të kapur nga...
 • Letër Albinit

  Më 20 nëntor, Albin Kurti i partisë ‘Vetëvendosje’ u paraqit në një konferencë, nëpërmjet të cilës ai iu drejtua popullit të mjerë në Kosovë. E unë, si një nga ‘të mjerët’ po i përgjigjem atij dhe klikës së tij partake. Termet që i kam përdorur mund të jenë brutale...
 • (II) TRONDITJET E TJERA TRANSFORMUESE

  TRONDITJET E NDIKUARA DIREKT NGA LIDERSHIPI TRONDITJET E RASTIT – Sjelljet e Kurtit Ka pasur edhe tronditje të tjera të rastit. Albin Kurti krejt rastësisht sipas interpretimit të tij ishte takuar me Sali Berishën! Mjaft kritika dhe kundërshtime për këtë takim dhe drekim me Berishën kishte marrë Kurti, nga...
 • LIDERSHQIPI NUK TRONDITET, POR ANËTARËT DHE AKTIVISTËT E THJESHTË!

  Doracak socio-psikologjik mbi reagimet e aktivistëve ndaj transformimit të LV-së  Në këtë doracak do të gjeni: Pse po tronditen shpirtërisht aktivistët dhe anëtarët e Lëvizjes VETËVENDOSJE? Cilat ishin katër thyerjet e mëdha të LV-së? Pse gjenerata e parë e aktivistëve, të cilët ikën nga LV-ja dhe u shpallën heretikë...
 • SHIHEMI NË SHESH ALBIN KURTI!

  Ate qe dikur i tha ish kryeministrit ne parlament, po ia them edhe une per konferencen e sotme! Albin, suksese në Qeveri! Dije se ndoshta do të bëhesh shumë shpejt personi kundër të cilit do të protestoj në sheshin Nena Terezë dhe sa here do të më shohësh nga...
 • KOSOVË: Pjesëmarrja e Vogël e Votuesve ka rizgjedhur të dyshuarit për krime!

  Pesëmbëdhjetë vjet që kur Kosova ishte ndarë nga lufta, vendi qëndron në mesin e vendeve më të varfra të Evropës me politikanët milioner të zhytur në krim. Një e treta e fuqisë punëtore është e papunë dhe korrupsioni është i përhapur kudo. Rreth dy të tretat e popullsisë nën-25...
 • KOSOVO: Low Turn-out re-elected Country’s Renown Alleged Crimes Suspects

  In 2010, diplomats and election monitors witnessed ballot-stuffing and other irregularities, and voting had to be held again at more than 20 polling stations, however the elections was accepted without any refusal from any political subjects who competed in the country’s first general elections after unilateral declaration of independence....
 • Dhjetë shkurti shtatë vjet pas të shtunës së përgjakshme në Prishtinë!

  Protestuesve iu kërkohej me ngulm që të ‘rezistonin paqësisht’ duke toleruar kërbaçin e pushtetit t’ua dërmonte kockat. Protestuesit shkonin ose në shtëpi, ose në zyre, ose në burg të rrahur mirë, me dinjitet të thyer, vetëm shpirti ua mbante trupin....