Balkan Spring

  • A do të shkaktojë 'Pranverën Shqiptare' kërkesa e BE-së për Shqipërinë?

    Sipas disa gazetave kosovare, Integrimi i Shqipërisë në Bashkimin Evropian kushtëzohet me arrestimin e Sali Berishës dhe ish ministrave të tij të korruptuar. Kështu shkruhej në nëntor të vitit 2013 në të përditshmet kosovare Express dhe Zeri, ku mes tjerash shkruhej se arrestimi i Sali Berishës është mesazhi i...
  • Bosnian protests: A Balkan Spring? | BBC

    For years the best description of the political situation in Bosnia-Hercegovina has been “stagnant but stable”. Now, with astonishing speed, analysts are already talking about a “Bosnian Spring”. In Tuzla, Mostar, Zenica and Sarajevo, government buildings have been set on fire and there have been demonstrations across much of the rest...