Editorial

 • Kosovo, a Tale of Two Cities: the Criminals and Citizens

  The freedom is still crushed by the weight of oppression in ‪‎Kosovo’s warlord rule of crime. Kosovars may possess talents of the highest order, yet for them, it seems like there is no path of fame or distinction opened. Apparently for now, they cannot hope to attain those privileges...
 • Si të nisësh një luftë civile?

  Vazhdimi i polarizimit politik dhe metodat që po prodhohen në skenën politike do të çonin Kosovën në një luftë civile, diçka që te të gjithë merr formë mirazhi, por askush nuk merr guximin ta përmend....
 • A mund të ketë diçka përtej zgjedhjeve?

  Demokracia përfaqësuese është kthyer në një fetish të vërtetë. Sulmohet kapitalizmi, madje predikohet edhe fundi i botës, por assesi të kontestohet demokracia përfaqësuese, e cila prore vazhdon ta kryej rolin e “Master Shenjuesit” në aktualitetin tonë politik. Pra, demokracia përfaqësuese si një shënjues i zbrazët në rendin simbolik që...
 • Avullimi i Vlerës së Krimit në Kosovë

  Publikimi i dosjeve të NATO-s në Prishtinë, ku ndër të tjera vë në dyshim përfshirjen e qeverisë dhe udhëheqësit e partive politike në një pako të krimit të organizuar në Kosovë, vjen në një kohë dhe rrethana të cilat sigurisht që është shumë e mundur që të zhvlerësojnë vlerën...
 • Pa titull; për gazetarinë, famën dhe etikën profesionale-njerëzore..

  Unë jam dëshmitar që mafia politike dhe ekonomike përdor edhe teknika të llojit të “msitnive / the messenger” me oferta financiare, por këtu duhet të na vijë në mend gjithnjë qëndrimi i pa mposhtur dhe i prerë, ‘DUHET TË REFUZOJMË EDHE OFERTAT E PA REFUZUESHME’ sepse jemi gazetarë; nëse...