Evropa

 • BREXIT – pro et contra

  Evropës s’po i ndahen krizat. Krizë pas krize. Ish-ministri i jashtëm gjerman, Joshka Fisher, në një opinion theksoi se Evropa në dhjetëvjetëshin e fundit ka përjetuar një krizë ekonomike, një krizë greke, një krizë ukrainase, një krizë refugjatësh dhe së fundi një “krizë britanike”…...
 • Politika e sëmurë e Perëndimit dhe nënshtrimi ndaj Saudëve

  Formacioni terrorist ISIS nuk e ka zbuluar rrotën me prerje kokash, këtë e kanë mësim nga vetë saudët të cilët dokumentueshëm dyshohen të përfshirë në mbështetje të operacioneve terroriste....
 • Thellohet Kriza e Refugjatëve në Evropën Lindore

  Përderisa hungarezët ndërtojnë gardhe kufitare, shteti më i fuqishëm Evropian Gjermania, ka dështuar të ofroj siguri për emigrantët në territorin e tyre. Një strehë emigrantësh në Gjermani ka qenë në shënjestër nga zjarrvënës të dyshuar, vetëm pak ditë pas trazirave anti-emigrante në Heidenau të cilat u dënuan nga...
 • EULEXI-i NË AMBIENTIN ETNO-KULTUROR KOSOVAR

  Në këtë editorial, autori Musa Dragusha, shkruan për efektet dhe pasojat e komprometimit të misionit Evropian për Sundim të Ligjit EULEX, i cili së fundmi dyshohet të jetë kthyer nga një mision i sundimit të ligjit, në atë të sundimit të krimit. Konteksti i Kosovës —| Kosova nuk është vëtëm një entitet gjeo-politik....
 • 'Kosovarët' Janë Azil-Kërkues Politik

  Përpjekja masive e Kosovarëve për ta braktisur vendin si pasojë e një persekutimi kolektiv nga administrata publike e vendore, e mbështetur nga (disa!) vendet Perendimore përbën një akt tjetër të dënuar me ligje ndërkombëtare, pasi krijimi i rrethanave detyruese për ta shpërngulur një Etnitet nga vendi ku ata jetojnë,...
 • RUSIA DHE EVROPA – II –

  Rusia dhe Bregu Lindor Evropian Serbia vazhdimisht është duke refuzuar njohjen e të drejtës së Kosovës për vetëvendosje, duke diskutuar integritetin e saj territorial; Vazhdimisht është duke synuar dhe duke u përpjekur për aneksimin territorial të bregut verior (mes tjerash) të Kosovës, duke mbajtur tensionet e ngritura me shqiptarët...
 • RUSIA DHE EVROPA – I –

  A është Rusia në Evropë? Ku është Evropa Pas vdekjes së Titos më 4 maj 1980, u rritën tensionet ndëretnike në Jugosllavi, më tej me periudhën e Millosheviqit ajo pothuajse u kthye në një Serbo-Sllavi. Ka shumë teori në lidhje me shpërbërjen e Jugosllavisë; një prej tyre thotë se Jugosllavia...
 • Kiev snajperët ishin punësuar nga udhëheqësit e 'Sheshit Evropian' – tregon një audio inçizim i rrjedhur nga lidhja telefonike mes Eshton e BE-së dhe Paer të Estonisë

  Snajperistėt që qëlluan në drejtim të protestuesve dhe policisë në Kiev dyshohet se janë punësuar nga udhëheqësit e ‘Sheshit Evropian’ në Kievë, sipas një bisede të rrjedhur telefonike ndërmjet shefit të punëve të jashtme të BE-së Catherine Ashton dhe ministri i punëve të jashtme të Estonisë, e cila ka...
 • A do të shkaktojë 'Pranverën Shqiptare' kërkesa e BE-së për Shqipërinë?

  Sipas disa gazetave kosovare, Integrimi i Shqipërisë në Bashkimin Evropian kushtëzohet me arrestimin e Sali Berishës dhe ish ministrave të tij të korruptuar. Kështu shkruhej në nëntor të vitit 2013 në të përditshmet kosovare Express dhe Zeri, ku mes tjerash shkruhej se arrestimi i Sali Berishës është mesazhi i...