Fitim Salihu

 • E ardhmja e pasigurt e Kosovës

  Turmat protestuese anti-qeveritare në ngjarjen e së shtunës megjithatë, janë udhëhequr nga grupet shumë të korruptuar politike, të cilët e kanë ftuar popullsinë civile për qëllime nacionaliste, të vendit më të izoluar dhe më të varfër në Evropë për të protestuar kundër një qeverie rëndë të korruptuar!...
 • “Zërat e pafajshëm” të fëmijërive të këputura

  Analizë e filmit meksikan "Zërat e pafajshëm" me temë nga lufta civile në Salvador dhe rekrutimi i të miturve në radhët e Ushtrisë....
 • U linda në këtë kohë për të mos qenë kurrë i lirë!

  Mandingoja është roman i Kajll Onstotit i shkruar në vitin 1957 që paraqet një histori raciale të qëmotshme në jugun e ShBA-së. Në atë roman u bazua filmi amerikan me po atë titull i regjisorit Riçard Flleshër, i prodhuar më 1975. Regjisori Kuentin Tarantino vite më pas do e...
 • 7 Shkronja

  Universiteti në Kosovë, për dekada të tëra – pos që ka shërbyer në nxjerrjen e kuadrove të reja profesionale – poashtu ka qenë foleja e lëvizjeve për çlirim kombëtar dhe drejtësi shoqërore. Universiteti jepte siparin e të gjitha transformimeve të mëdha historike të Kosovës. Pas luftës, sistemi politik nuk...
 • A mund të ketë diçka përtej zgjedhjeve?

  Demokracia përfaqësuese është kthyer në një fetish të vërtetë. Sulmohet kapitalizmi, madje predikohet edhe fundi i botës, por assesi të kontestohet demokracia përfaqësuese, e cila prore vazhdon ta kryej rolin e “Master Shenjuesit” në aktualitetin tonë politik. Pra, demokracia përfaqësuese si një shënjues i zbrazët në rendin simbolik që...