Gjilan

 • Kosova e Terrorizuar VI

  Për krejt këtë trishtim shoqëror, përgjegjësia është, mbetet dhe duhet të kërkohet në Administratën Qendrore të vendit. Ata janë përgjegjës, pati apo jo terrorizëm real në Kosovë apo situata e persona potencialë për të bërë akte të tilla! ...
 • Kosova e Terrorizuar V

  Ilazi tha se aq shpejt sa i kishte kuptuar disa arsye të cilat e kishin bërë atë të shqetësohej, ai kishte njoftuar policinë të cilët ia kishin konfiskuar dokumentet e udhëtimit, të cilat kishin qenë të lëshuara nga Misioni i OKB-së në Kosovë UNMIK, dhe familja është e bindur...
 • 'Fundi i Heshtjes' Që mund të lexohet gjer në fund!

  I nderuar lexues, do të them pesë gjëra lidhur me tregimet e botuara të Muhamet Halilit. SË PARI, sot më së paku kemi durimin për të lexuar dhe dëgjuar tregime, aq më shumë tregime të gjata, fjali të gjata, tekste të gjata. Jemi në kohë të krizës së leximit dhe...
 • Kosova Shënon Ditën e Pavarësisë Mes dënimit dhe Errësirës pa Pagesë!

  Përveç të qenit një shenjë e përhapur e pakënaqësisë në mes të elitave qeverisëse në vendin më të ri e më të varfër dhe më të izoluar të Evropës, ikjet kërcënojnë për të eksportuar problemet ekonomike dhe sociale të Kosovës përtej kufijve të saj....
 • PROTESTAT ANTI-JABLLANOVIÇ, ZGJIDHJE APO KONFUZITET!

  Është e Premte, ditë shiu në Gjilan, studentët e Universiteti Publik të Gjilanit ‘Kadri Zeka’ po përgatiten t’i prijnë një marshi-protestues të paralajmëruar një ditë më parë, i cili ka për kërkesë shkarkimin e ministrit për kthim dhe komunitete të Republikës së Kosovës Aleksandar Jabllanoviç. Jabllanoviç, i cili njëherësh...
 • Gazetari Apelon Kundrejt Një Gjykate në Kosovë, e Cila 'Shfajësoi' Dhunën Policore Kundër Tij

  Gazetari i Pavarur Vedat Xhymshiti, i mbështetur nga OJQ — CLARD, respektivisht fushata e tyre, “Drejtësia dhe Qytetarët”, të Hënën deponoi një ankesë kundër masës së Denimit sipas Aktgjykimit P.nr.83/2012 të Gjykatës Themelore në Gjilan, Departamenti i Përgjithshëm Dega në Kamenicë, i cili është ndërmarrë më 1 Dhjetor 2014,...
 • Aktgjykimi i Gjykatës së Kamenicës, Legjitimon Dorasin Policor

  Aktgjykimi i Gjykatës së Kamenicës, me numër P. Nr. 83/2012 i datës 1 Dhjetor 2014, i ardhur në shtëpinë time më 20 Dhjetor 2014, është i pa pranueshëm. Ky aktgjykim (gjoja se!) e shpall fajtor policin Faruk Ibrahimi i cili në një përpjekje të paramenduar dhe planifikuar mirë, për të...
 • "debatet" partiake të 'VARG e Vi'së…

  Kosova është në muajin Tetor, muaj ky i një mundësie për kandidatët e partive politike të cilat kanë propozuar njërin prej anëtarëve të tyre për kryetar të komunës. Zgjedhjet e Nëntorit 2013 janë të parat në të cilat pretendohet se do të legjitimohen edhe nga qytetarët e komunitetit Serb,...