isa Mustafa

 • Biden në Kosovë dhe të Pathënat për ndikimin e vizitës së tij

  zv.Presidenti Biden po vjen në Kosovë për të mbështetur zgjerimin territorial të Malit të Zi, një vend i cili pavarësisht presioneve nga Beogradi dhe Moska, këtë vit është anëtarësuar në NATO, e si shpërblim me sa duket amerikanët kanë vendosur t'i japin Malazezëve ca troje shqiptare....
 • Përvjetori dhe vitet e intervenimeve

  Kryeministri Isa Mustafa, e ndanë pushtetin bashkë me Hashim Thaçin, i cili përveq se dyshohet nga Këshilli Evropian për përfshirje në ‘tregti të organeve,” ai jo pak here pëshpëritet si i dyshuar edhe për përfshirje në një numër të vrasjeve të aktivistëve politikë të LDK-së, kur kryetar i saj...
 • Konflikti i ‘Gazetarëve’ pa Etikë

  Palët e përfshira në konfliktin e këtyre ditëve, janë moralisht të papastër. Kryeministri është një politikan dokumentueshëm i korruptuar dhe dukshëm i paedukatë e i mangët në aftësitë e tija për të komunikuar me publikun. Kryeredaktori Kajtazi, është profesionalisht i korruptuar. ...
 • Kosovo Journalists Protest Government Suppression

  Journalists in Kosovo demanded from PM an apology to their colleague, Vehbi Kajtazi for allegedly threatening him on Sunday. The head of the Association, Zekirja Shabani, condemned what he called growing pressure against journalists....
 • MPs throw eggs at Kosovo PM Isa Mustafa

  The opposition parties claim the Association of Serbian Municipalities will have much the same powers as the Serbian dominated entity in Bosnia, Republika Srpska, which many see as a state within a state. ...
 • Albin Kurti, kjo nuse e stabilitetit politik!

  Po atë vit, partia ‘Vetëvendosje’ kishte hyrë në sistemin e trumbetuar si të padrejtë dhe të kapur nga SHIK-u i Hashim Thaçit, sipas tyre. Çfar i motivoi këta që t’i legjitimojnë të gjithë këtë sistem të padrejtë dhe kriminal, pse duhej të punësoheshin në një sistem të kapur nga...
 • Biopolitika e Isa Mustafës*

  Në kabinetin e Qeverisë së Isa Mustafës nuk janë veç ministrat e Listës ‘Srpska’ ata që bëjnë riprodhimin e fjalëpërfjalshëm të fjalorit të Beogradit. Nuk mbesin prapa as ministra si Blerand Stavileci, fodullëku i të cilit shkon aq larg sa fyen krejt shoqërinë. Që të jemi më të saktë,...
 • Bisedimet e "Tendosura" Kosovë-Serbi rezultojnë në Marrëveshje për Drejtësi

  Serbia dhe Kosova kanë rinisur Bisedimet pas 10-muajve ngecje. Negociatat janë Përpjekjet kryesore të Serbisë dhe Kosovës për të avancuar në rrugën drejt anëtarësimit në Bashkimin Evropian. Bisedimet e nivelit të lartë në mes të Serbisë dhe Kosovës rifilluan të hënën pas afër një viti ngecje, pasi të dy...