Justice

 • CIA photographed detainees naked before sending them to be tortured

  Just as the ugly spectre of torture has reared its head once again in the US presidential race, the Guardian has revealed shocking new details of the US government’s brutality during the Bush era....
 • Of Rotten Apples and Rotten Systems

  Shkreli may be a rotten apple. But hedge funds and the pharmaceutical industry are two rotten systems that are costing Americans a bundle....
 • Kosovo War Crimes Court, to be Based in The Hague

  The court is expected to start work later this year in the former headquarters of EU police organization Europol. International judges will apply Kosovo law in the court....
 • Kërkesa e gazetarit Xhymshiti për llogaridhënie afër realitetit!

  Vendimi për shqiptimin e 120 ditë burg ndaj policit Faruk Ibrahimi, nga gjykata në Kamenicë nuk ka reflektuar as peshën e veprës penale, as shkeljen e të drejtave njerëzore të gazetarit Vedat Xhymshiti, as shkeljen e të drejtës së lirisë së shprehjes, ka thënë 'Amnesty International'...
 • UK rule of law undermined by EU agency

  EU Threat would prevent the media from reporting on any aspect of the case, despite the extensive global coverage that it has already received, and despite the extensive public comment already made by EULEX staff against Ms Bamieh — THE Frontliner...
 • AS SHTETI MBI LIGJIN

  Për të mësuar më shumë për rastin dhe përpjekjet e Kampanjës për të luftuar kundër shkeljeve themelore të të drejtave të njeriut lexoni opinionin e punuar nga Autorët: Korab Sejdiu, Drejtor Menaxhues në Shoqërinë e Avokatëve Sejdiu dhe Qerkini, si dhe Agon Gashi, Këshilltar Ligjor i Kampanjës Drejtësia dhe...
 • Drejtësi për Gazetarin Vedat Xhymshiti | fakte dhe dëshmi

  Gazetari i pavarur shqiptar nga Kosova, Vedat Xhymshiti, është duke u përballur me një konflikt të vazhdueshëm me Qeverinë në Prishtinë. Që nga viti 2008, Vedati ka raportuar nga vendet e përfshira në kryengritje të armatosura dhe paqësore. http://youtu.be/6xB-P-JewN8  Në vitin 2010 Xhymshiti kishte filluar të zhbironte situata serioze...