Krimi i organizuar

 • Kosova, Fole e të arratisurve të Krimit në Evropë

  Lista e të dyshurave për përfshirje në krim të organizuar dhe korrupsion vazhdon pambarim, që nga Presidenti i ardhshëm, Kryeministri, deri tek ministra dhe deputetë, zyrtarë policorë e disa nga kryetarët lokalë në të gjithë vendin....
 • Krimi e Ndëshkim në Kosovë

  Politikanët janë të pajisur me pasaporta diplomatike, dhe për ta liria e lëvizjes nuk është një shqetësim. Ata janë gjithashtu të pasur, sidomos duke gjykuar CV-të e tyre kriminale. Pyetja është, pse BE-ja po ua ndalon qytetarëve lirinë e lëvizjes, por jo kriminelëve - një pyetje që më së...
 • KOSOVA NËN SFIDAT E KRIMIT TË ORGANIZUAR

  Të gjitha raportet ndërkombetare për Kosovën, përfshirë këtu edhe Raportin e fundit të progresit, ballafaqimin me krimin e organizuar si dhe korrupsionin e identifikojnë si një prej sfidave aktuale të Kosovës. Krimi i organizuar, si një dukuri dhe aktivitet kriminal, është një ndër llojet më të shpeshta të krimit...
 • Avullimi i Vlerës së Krimit në Kosovë

  Publikimi i dosjeve të NATO-s në Prishtinë, ku ndër të tjera vë në dyshim përfshirjen e qeverisë dhe udhëheqësit e partive politike në një pako të krimit të organizuar në Kosovë, vjen në një kohë dhe rrethana të cilat sigurisht që është shumë e mundur që të zhvlerësojnë vlerën...