LDK

  • Si të nisësh një luftë civile?

    Vazhdimi i polarizimit politik dhe metodat që po prodhohen në skenën politike do të çonin Kosovën në një luftë civile, diçka që te të gjithë merr formë mirazhi, por askush nuk merr guximin ta përmend....
  • Biopolitika e Isa Mustafës*

    Në kabinetin e Qeverisë së Isa Mustafës nuk janë veç ministrat e Listës ‘Srpska’ ata që bëjnë riprodhimin e fjalëpërfjalshëm të fjalorit të Beogradit. Nuk mbesin prapa as ministra si Blerand Stavileci, fodullëku i të cilit shkon aq larg sa fyen krejt shoqërinë. Që të jemi më të saktë,...
  • Revolucioni i Dështuar Social i 1997-99

    E si mund t’i harrojmë vuajtjet kur plagët janë ende të hapura? Treguese për këtë dështim është edhe thirrja që grupacione të caktuara bëjnë në sakrificat e tyre. Gjuha shkon aty ku dhemb dhëmbi. Kërkojnë privilegje të panumërta në emër të kësaj sakrifice. ...