LVetevendosje

 • MPs throw eggs at Kosovo PM Isa Mustafa

  The opposition parties claim the Association of Serbian Municipalities will have much the same powers as the Serbian dominated entity in Bosnia, Republika Srpska, which many see as a state within a state. ...
 • Për Xhelal Inspektorin dhe Ligjet e Tij

  Maska juaj po çirret, pafytyrësisë tuaj me maskë në fytyrë po i del ngjyra, drejt vetëvendosjes deri në vetëvendosje. “Po normal që nuk janë të kënaqun që po jua konfiskojmë, por na jemi të detyrum me zbatue ligjin”, kjo është përgjigja e kryeinspektorit të komunës së Prishtinës Xhelal Sveçla,...
 • Letër Albinit

  Më 20 nëntor, Albin Kurti i partisë ‘Vetëvendosje’ u paraqit në një konferencë, nëpërmjet të cilës ai iu drejtua popullit të mjerë në Kosovë. E unë, si një nga ‘të mjerët’ po i përgjigjem atij dhe klikës së tij partake. Termet që i kam përdorur mund të jenë brutale...
 • (II) TRONDITJET E TJERA TRANSFORMUESE

  TRONDITJET E NDIKUARA DIREKT NGA LIDERSHIPI TRONDITJET E RASTIT – Sjelljet e Kurtit Ka pasur edhe tronditje të tjera të rastit. Albin Kurti krejt rastësisht sipas interpretimit të tij ishte takuar me Sali Berishën! Mjaft kritika dhe kundërshtime për këtë takim dhe drekim me Berishën kishte marrë Kurti, nga...
 • LIDERSHQIPI NUK TRONDITET, POR ANËTARËT DHE AKTIVISTËT E THJESHTË!

  Doracak socio-psikologjik mbi reagimet e aktivistëve ndaj transformimit të LV-së  Në këtë doracak do të gjeni: Pse po tronditen shpirtërisht aktivistët dhe anëtarët e Lëvizjes VETËVENDOSJE? Cilat ishin katër thyerjet e mëdha të LV-së? Pse gjenerata e parë e aktivistëve, të cilët ikën nga LV-ja dhe u shpallën heretikë...
 • Nesër ka me kon' dje!

  Po, nesër ka për të qenë dje! Nesër, kur zhvillohet seanca e Kuvendit asgjë nuk do të ndryshojë. Avazi i vjetër ka për të vazhduar! Ky shkrim nuk i drejtohet asnjë partie (jo)politike në veçanti, por të tërave gjithunji dhe sistemit ku janë strehuar.   Avazi i njëjtë, përkundër...
 • SHIHEMI NË SHESH ALBIN KURTI!

  Ate qe dikur i tha ish kryeministrit ne parlament, po ia them edhe une per konferencen e sotme! Albin, suksese në Qeveri! Dije se ndoshta do të bëhesh shumë shpejt personi kundër të cilit do të protestoj në sheshin Nena Terezë dhe sa here do të më shohësh nga...
 • Pse po i mbështet kriminelët Lëvizja Vetëvendosje?

  »Vetëvendosja duhet ta ketë të qartë se bëhet fjalë për krime që janë kry gjatë luftës, kur këta individë ishin pjesëtarë të UÇK-së, madje në hierarki të lartë, dhe për krime që u kryen menjëherë pas luftës, kur po ashtu këta persona ishin anëtarë të UÇK-së. Duke pasë parasysh...
 • LVetevendosje will lead Negotiations with Serbia

  The opposition bloc and the Vetevendosje Movement are expected to announce today their co-governing agreement before the start of the constitutive session of the Assembly. Leaders of the Democratic League of Kosovo (LDK), the Alliance for the Future of Kosovo (AAK), the Initiative for Kosovo (NISMA) and the Vetevendosje Movement...