LVV

 • Kosovo: Spring of the great loneliness

  Despite early hopes that the entire spring will be a season of demonstrations against the government and the newly elected president, Hashim Thaçi. But when no one expected it, the opposition bloc split and its constituent parts began to fight bitterly, coming under the mockery of the government, under...
 • KOSOVO: Opposition holds anti-Government Rally

  The opposition says no more parliamentary sessions should be held unless the government renounces deals with Serbia to give more powers to Serb-dominated areas in Kosovo, and with Montenegro on border demarcation — THE Frontliner...
 • Clashes continue in Kosovo over Serbia accord

  Kosovo police fired tear gas and arrested 13 protesters on Wednesday during clashes in which demonstrators threw stones and Molotov cocktails outside parliament in the latest eruption of anger over relations with Belgrade....
 • Kur Qelbet Kripa, ç’pret nga Peshku?

  Është vetë opozita që në vazhdimësi deklarohet se pozita e ka kapur shtetin, mirëpo i besojnë gjykatës kushtetuese, veprimtari kjo e cila ka lënë të nënkuptohet se gjykata nuk ka qenë e kapur, gjë që është jashtë logjikës. ...
 • 'Vetëvendosje!' Senior Officials Involved Threatening Journalists

  Kosovo’s independent journalist Vedat Xhymshiti is subsequently exposed to severe threats and intimidations due to his professional journalistic commitment and very often left aside without any support. Sometimes he speaks about his source of informations that several political parties want him dead. However, after several murder attempts during 2011...
 • Rugovizimi i Albin Kurtit

  Konfliktualiteti i shtirur midis Qeverisë dhe VV-së në mjaft raste i ngjan më tepër një marrëveshjeje kontraktuale, prej të cilës kanë leverdi të ndërsjellë të dyja palët. Qeveria sakaq vesh petkun e shërbëtores të parimeve evropiane, duke pranuar madje edhe kompromiset më të dhimbshme. Në anën tjetër, VV shfrytëzon...