Maqedoni

 • Nga Shkretëtirat e Lindjes së Mesme, në Thatësirat e Ballkanit

  Pika më e afërt kufitare e Preshevës me Maqedoninë, ka pranuar numrin më të madh të refugjatëve në rajon, të cilët kryesisht vijnë nga lufta në Siri, konfirmuan autoritetet lokale të shtetit serb në Preshevë. Presheva në Serbi dhe Gjevgjelia në Maqedoni, janë dy pikat kryesore nëpër të cilat...
 • Për kë bien kambanat në Maqedoni?*

  Fenomeni ‘Gruevski’ është situacional: Gruevski nuk e prodhoi gjendjen aktuale, por pabarazia strukturore në linja etnike prodhoi Gruevskin. Zaten, gjithçka zanafillon me përpjekjen e lënë në gjysmë për rimodelimin e Maqedonisë. Marrëveshja e Ohrit është në diskrepancë të plotë me dinamikën e përgjithshme në Maqedoni — Salih Mehmeti...
 • Putini i vogël

  Megjithatë, teoritë konspirative nuk duhet hedhur poshtë, sepse, me përdorimin e logjikës dhe arsyes, njeriu në bazë të fakteve ekzistuese mund të punojë që t’i testojë argumentet mbi këto teori, dhe të vendosë se cilat mund të jenë të qëndrueshme, e cilat të paqëndrueshme....
 • Të vrarë e të plagosur në përleshjet e Kumanovës në Maqedoni

  Rreth dy javë më parë, autoritetet në Shkup thanë se një grup prej rreth 40 njerëzish të veshur me uniforma të Ushtrisë së shpërbërë etnike shqiptare (UÇK-së) sulmuan një kullë të policisë në Gosincë, në kufirin verior të Maqedonisë me Kosovën dhe se kishte rrëmbyer shkurtimisht katër policë maqedonas....
 • Grupet e krimit nga Kosova të punësuar të nxisin konfliktin në Maqedoni?

  Një konflikt i armatosur shpërtheu në mëngjesin e së shtunë në periferi të qytetit të Kumanovës i populluar me shumicë etnike shqiptare, këto zhvillime kanë të ngjarë në prag të një kohe kur Perëndimi ka thelluar shqetësimin mbi stabilitetin në Maqedoni, ku qeveria është në litarë nga akuzat e...
 • Maqedonia në prag të një konflikti të sajuar!

  Një burim spitalor, i cili kërkoi të mbetet anonim, i tha Reuters se të paktën tre oficerë ishin plagosur rëndë. Rreth 5 civil shqiptar thuhet të jenë të vrarë nga luftimet në Kumanovë prej tyre një vajzë tetë vjeçare, informon një burim i paverifikuar i THE Frontliner....