PDK

 • Diskursi publik dhe kriza politike: venë e vjetër në gota të reja

  Fjalët Zajednicë, tradhëti kombëtare, projekt racist etnik, planet serbe ekspansioniste e neo-kolonizatore, shitja e Kosovës nga qeveritarët e shumë terma të tjerë të përdorur nga opozita, me qëllim që të japin një efekt masiv tek qytetarët, kanë fuqizuar opozitën brenda diskursit publik në raport me qytetarët....
 • Kosovo: Spring of the great loneliness

  Despite early hopes that the entire spring will be a season of demonstrations against the government and the newly elected president, Hashim Thaçi. But when no one expected it, the opposition bloc split and its constituent parts began to fight bitterly, coming under the mockery of the government, under...
 • Si të nisësh një luftë civile?

  Vazhdimi i polarizimit politik dhe metodat që po prodhohen në skenën politike do të çonin Kosovën në një luftë civile, diçka që te të gjithë merr formë mirazhi, por askush nuk merr guximin ta përmend....
 • Përralla me Haradinajn dhe Thaçin

  Në prag të pranverës së vitit 2014, Hashim Thaçit po i duheshin votat e opozitës për ta shpërbërë Kuvendin. Pos LDK-së – e njohur për gatishmërinë e saj finoke – edhe AAK-ja e Haradinajt i dha votat për kërkesën e Thaçit....
 • KOSOVË: Pjesëmarrja e Vogël e Votuesve ka rizgjedhur të dyshuarit për krime!

  Pesëmbëdhjetë vjet që kur Kosova ishte ndarë nga lufta, vendi qëndron në mesin e vendeve më të varfra të Evropës me politikanët milioner të zhytur në krim. Një e treta e fuqisë punëtore është e papunë dhe korrupsioni është i përhapur kudo. Rreth dy të tretat e popullsisë nën-25...
 • KOSOVO: Low Turn-out re-elected Country’s Renown Alleged Crimes Suspects

  In 2010, diplomats and election monitors witnessed ballot-stuffing and other irregularities, and voting had to be held again at more than 20 polling stations, however the elections was accepted without any refusal from any political subjects who competed in the country’s first general elections after unilateral declaration of independence....
 • Former spy, guerrilla jailed for political murder

  A Kosovar former spy and guerilla fighter was jailed for four and a half years on Friday for killing a man during a period of deadly political score-settling after the country’s 1998-99 war. Nazim Bllaca said he was a member of an intelligence group that emerged from the guerrilla...