Politika

 • Si të nisësh një luftë civile?

  Vazhdimi i polarizimit politik dhe metodat që po prodhohen në skenën politike do të çonin Kosovën në një luftë civile, diçka që te të gjithë merr formë mirazhi, por askush nuk merr guximin ta përmend....
 • Serbia: Insajder.net journalists receive death threats

  Several death threats have been sent to journalists at the investigative journalism portal insajder.net which is owned by broadcaster B92, the site reports. The threats have been sent via email to several reporters over a weeks time, between 14 and 22 March 2016....
 • E ardhmja e pasigurt e Kosovës

  Turmat protestuese anti-qeveritare në ngjarjen e së shtunës megjithatë, janë udhëhequr nga grupet shumë të korruptuar politike, të cilët e kanë ftuar popullsinë civile për qëllime nacionaliste, të vendit më të izoluar dhe më të varfër në Evropë për të protestuar kundër një qeverie rëndë të korruptuar!...
 • RRËFIMET E FINLANDEZËVE PËR SHQIPTARËT E KOHËS SONË

  »Libra të tillë na mundësojnë të shohim perspektivën e të huajve mbi ne, respektivisht të kohës më të re, pasi që deri më tash jemi marrë më së shumti vetëm me disa udhëpërshkrime të para 200 e 100 vitesh më parë, por jo edhe në dy dekadat e fundit!«...
 • Jam shtatë vjeç, dhe më ka rritur Banda, Kontrabanda

  Një pyetje që duhet përgjigjur pushteti dhe përkrahësit e tij perëndimor është nëse ikjet e krijuan kontrabandën, apo kontrabanda ikjet? Tregu i lirë me logjikën e vetë lejon krijimin e formacioneve që i përshtaten kushteve të tregut. Kur ikjet përbëjnë treg, kontrabanda del e merret me këtë treg....
 • Vlera e Serbisë për Kosovën në OKB

  Në një intervistë për Radion Evropa e Lirë të datës 26 mars 2013, ish shefi i shtyllës së parë të UNMIK-ut, z. Borg Olivier dha opinionet e tij për mundësinë dhe formën e anëtarësimit të Kosovës në OKB. Z. Olivier pak a shumë e sheh problemin por edhe zgjidhjen...
 • Shteti Si Fajtori Kryesor Për Xhihadizmin Shqiptar

  Pse shqiptarët nuk iu bashkuan luftës në Gaza; Afghanistan e Irak, sepse askush nga politikanët dhe hoxhallarët nuk e bëri këtë thirrje, ne kemi shqiptar luftëtar tani edhe në Ukrainë sipas raportimeve, po pra; sepse politikisht, Rusia është armiku ynë historik dhe se politika shqiptare mbështet një Ukrainë Evropiane...
 • Rugovizimi i Albin Kurtit

  Konfliktualiteti i shtirur midis Qeverisë dhe VV-së në mjaft raste i ngjan më tepër një marrëveshjeje kontraktuale, prej të cilës kanë leverdi të ndërsjellë të dyja palët. Qeveria sakaq vesh petkun e shërbëtores të parimeve evropiane, duke pranuar madje edhe kompromiset më të dhimbshme. Në anën tjetër, VV shfrytëzon...