Prishtina

 • Përvjetori dhe vitet e intervenimeve

  Kryeministri Isa Mustafa, e ndanë pushtetin bashkë me Hashim Thaçin, i cili përveq se dyshohet nga Këshilli Evropian për përfshirje në ‘tregti të organeve,” ai jo pak here pëshpëritet si i dyshuar edhe për përfshirje në një numër të vrasjeve të aktivistëve politikë të LDK-së, kur kryetar i saj...
 • Kosovo Journalists Protest Government Suppression

  Journalists in Kosovo demanded from PM an apology to their colleague, Vehbi Kajtazi for allegedly threatening him on Sunday. The head of the Association, Zekirja Shabani, condemned what he called growing pressure against journalists....
 • Clashes continue in Kosovo over Serbia accord

  Kosovo police fired tear gas and arrested 13 protesters on Wednesday during clashes in which demonstrators threw stones and Molotov cocktails outside parliament in the latest eruption of anger over relations with Belgrade....
 • Obama legacy against press freedom [of expression] reaches Kosovo

  US Government involvement in violating the freedom of press and individual right of freedom of expression and the movement of a journalist , is against the First Amendment of the U. S. Constitution Bill of Rights — THE Frontliner...
 • Kërkesa e gazetarit Xhymshiti për llogaridhënie afër realitetit!

  Vendimi për shqiptimin e 120 ditë burg ndaj policit Faruk Ibrahimi, nga gjykata në Kamenicë nuk ka reflektuar as peshën e veprës penale, as shkeljen e të drejtave njerëzore të gazetarit Vedat Xhymshiti, as shkeljen e të drejtës së lirisë së shprehjes, ka thënë 'Amnesty International'...
 • Njeriu i revoltës

  “… diçka po m’ngreh për kit ven… Diçka po m’kap për kto gurina, për kta lisa të zgoruem, për at kolibë teme kah rrxohet… Jo, qe besa: ma mirë po rrnoj ngat therrave t’mija se midis fiqve t’huej!” (Adem Demaçi, Kthimi, Jeta e Re, 1953) “Për t’u zbatuar një shpërngulje...
 • Me Rektorin Reformues, Me Studentët STUDIUES!

  Me Rektorin Për Universitetin Cilësor! Mbështesim rektorin jo për shkak të emrit dhe mbiemrit të tij, por për shkak të vizionit të tij. Nuk mbështesim agjendad partiake, por mbështesim reformat! Universiteti Publik dikur i Prishtinës e tash ‘Hasan Prishtina’ në Prishtinë, 15 vjet pas luftës ka përjetuar një shkatërrim...
 • "KUFIJTË E XHIHADIT" TV Ora News — Tiranë

  ...
 • Ti, si edhe djali yt, fitoni para pse i besoni Zotit! Unë i besoj Zotit falas!

  Hyje në odën e mbushur me tym dhe ngriheshin nga vendi së paku njëzet veta. Si zakonisht, vije i fundit; sigurisht të bënte përshtypje respekti kolektiv; ngritja e tyre e përbashkët dhe ulja jo harmonike, njëri pas tjetrit, sipas pozitës sociale. Ata më të varfëritë uleshin të fundit. Ata...