Prishtine

 • REPLIKË ME ÇDO GJË TË SHKRUAR TË MINISTRIT ENVER HOXHAJ

  Krejt kjo dhe shkrimi hipokrit i Ministrit Enver Hoxhaj, nuk do të mund të më jep një përshtypje se qeveria që ai e përfaqëson është ndonjë pak më e mirë se ajo autoritariste në Moskë, apo tjetra në Beograd....
 • Kosova dhe Mediat e Terrorizuara

  Gazetari Vedat Xhymshiti, së bashku me kolegen e tij, italianen fotografe Laura Aggio, kishin vendosur të takonin dëshmitarë dhe të bashkëbisedonin me thuajse të gjitha palët që ishin subjekt i zhvillimeve që llogariteshin si kërcënim për sigurinë në Kosovë, si dhe me palët të cilat kanë obligime kushtetuese për...
 • Kosova e Terrorizuar VI

  Për krejt këtë trishtim shoqëror, përgjegjësia është, mbetet dhe duhet të kërkohet në Administratën Qendrore të vendit. Ata janë përgjegjës, pati apo jo terrorizëm real në Kosovë apo situata e persona potencialë për të bërë akte të tilla! ...
 • Kosova e Terrorizuar III

  Hoxhollarët nuk e kishin mbështetur PD-në e Aganit, apo ndryshe partinë në pushtet të kryeministrit në detyrë, Hashim Thaçit, aktualisht njëri nga zëvendëskryeministrat dhe ministër i punëve të jashtme të Kosovës....
 • Jam shtatë vjeç, dhe më ka rritur Banda, Kontrabanda

  Një pyetje që duhet përgjigjur pushteti dhe përkrahësit e tij perëndimor është nëse ikjet e krijuan kontrabandën, apo kontrabanda ikjet? Tregu i lirë me logjikën e vetë lejon krijimin e formacioneve që i përshtaten kushteve të tregut. Kur ikjet përbëjnë treg, kontrabanda del e merret me këtë treg....
 • Mbi Dembelinë

  Kjo është njësoj sikurse ta akuzosh këtë të re për “dembelinë” e saj, e jo sistemin i cili lejon një trajtim të tillë të punëtorit e që është i qenësishëm për sistemin ekonomik të vetë rregulluar siç e kërkon neoliberalizmi kapitalist e që liderët e saj e kanë përqafuar...
 • Bisedimet e "Tendosura" Kosovë-Serbi rezultojnë në Marrëveshje për Drejtësi

  Serbia dhe Kosova kanë rinisur Bisedimet pas 10-muajve ngecje. Negociatat janë Përpjekjet kryesore të Serbisë dhe Kosovës për të avancuar në rrugën drejt anëtarësimit në Bashkimin Evropian. Bisedimet e nivelit të lartë në mes të Serbisë dhe Kosovës rifilluan të hënën pas afër një viti ngecje, pasi të dy...
 • Njeriu i revoltës

  “… diçka po m’ngreh për kit ven… Diçka po m’kap për kto gurina, për kta lisa të zgoruem, për at kolibë teme kah rrxohet… Jo, qe besa: ma mirë po rrnoj ngat therrave t’mija se midis fiqve t’huej!” (Adem Demaçi, Kthimi, Jeta e Re, 1953) “Për t’u zbatuar një shpërngulje...
 • Policia përdori gazin-lotsjellës për t'i shpërndarë Protestuesit në Kosovë

  Në kryeqytetin Kosovar dolën rreth 7.000 njerëz sipas policisë, të cilët i kishin bërë thirrje qeverisë për të flakur nga vendi i Punës ministrin Serb të Punës dhe Mirëqenies Sociale Aleksandar Jablanovic....