Rusia

 • REPLIKË ME ÇDO GJË TË SHKRUAR TË MINISTRIT ENVER HOXHAJ

  Krejt kjo dhe shkrimi hipokrit i Ministrit Enver Hoxhaj, nuk do të mund të më jep një përshtypje se qeveria që ai e përfaqëson është ndonjë pak më e mirë se ajo autoritariste në Moskë, apo tjetra në Beograd....
 • RUSIA DHE EVROPA – II –

  Rusia dhe Bregu Lindor Evropian Serbia vazhdimisht është duke refuzuar njohjen e të drejtës së Kosovës për vetëvendosje, duke diskutuar integritetin e saj territorial; Vazhdimisht është duke synuar dhe duke u përpjekur për aneksimin territorial të bregut verior (mes tjerash) të Kosovës, duke mbajtur tensionet e ngritura me shqiptarët...
 • RUSIA DHE EVROPA – I –

  A është Rusia në Evropë? Ku është Evropa Pas vdekjes së Titos më 4 maj 1980, u rritën tensionet ndëretnike në Jugosllavi, më tej me periudhën e Millosheviqit ajo pothuajse u kthye në një Serbo-Sllavi. Ka shumë teori në lidhje me shpërbërjen e Jugosllavisë; një prej tyre thotë se Jugosllavia...
 • SHBA ka instaluar një qeveri neo-naziste në Ukrainë

  Sipas New York Times-it, “Shtetet e Bashkuara dhe Bashkimi Europian e kanë konsideruar revolucionin këtu si një lulëzim të demokracisë, një largim nga  autoritarizmi dhe kleptokracia e ish-Bashkimit Sovjetik.” (Pas Triumfit Fillestar, Liderët e Ukrainës përballën me besueshmërinë, NYTimes.com, 1 mars 2014). “Një lulëzim i Revolucionit Demokratik”? Realiteti është ndryshe. Është një...
 • Kiev snajperët ishin punësuar nga udhëheqësit e 'Sheshit Evropian' – tregon një audio inçizim i rrjedhur nga lidhja telefonike mes Eshton e BE-së dhe Paer të Estonisë

  Snajperistėt që qëlluan në drejtim të protestuesve dhe policisë në Kiev dyshohet se janë punësuar nga udhëheqësit e ‘Sheshit Evropian’ në Kievë, sipas një bisede të rrjedhur telefonike ndërmjet shefit të punëve të jashtme të BE-së Catherine Ashton dhe ministri i punëve të jashtme të Estonisë, e cila ka...
 • Ukraina, një histori e shkurtër e Krimesë

  Gadishulli i Krimesë u pushtua nga Rusia në shekullin 18-të nën Katerinën e Madhe. Krimea u bë pjesë e Ukrainës në vitin 1954, kur udhëheqësi sovjetik Nikita Hrushovi transferoi juridiksionin nga Rusia. Krimea zyrtarisht u bë pjesë e Ukrainës së pavarur pas kolapsit sovjetik të vitit 1991. Sot porti...