Shqipëri

 • Marrëveshja detare me Greqinë dhe arsyet e nulifikimit

  Guri i Barketës i cili shfaqet dhe zhduket varësisht baticës, në këtë rast ka pasur efekt të plotë, dhe ka qenë indikatori më i rëndësishëm në determinin e vijës bazë të Greqisë, i cili më vonë është përdorur për të delimituar zonat detare përmes metodës së Vijës së Mesit....
 • Mos iu prekni dashurinë! (II)

  Është letërsi, ama letërsi e bazuar në realitet. Kësisoj indoktrinohej me fashizëm dekada më parë rinia italiane prej regjimit të Musolinit. Ëndrra për t’i kthyer tokat e Perandorisë Romake në shekullin XX përfundoi në katrahurë – para së gjithash – për popullin e thjeshtë italian. ...
 • Pope Visits Albania

  Pope Francis will travel to the capital of Albania on Sunday, meeting with political and religious leaders. According to Father Federico Lombardi, Director of the Holy See Press Office, the pope’s trip to Albania will be his fourth international voyage and his first trip to a European country outside of...
 • Pse SHBA-ja ndalon importimin e armëve kimike?

  Vlerësohet se çmontimi i këtyre armëve në Shqipëri, do t’i sjellë shtetit shqiptar rreth 2 miliardë euro për 5 vitet e ardhshme. Sipas jush, nëse çmontimi bëhet si duhet, a ia vlen të sakrifikohet për një investim kaq të madh?...
 • Ti, si edhe djali yt, fitoni para pse i besoni Zotit! Unë i besoj Zotit falas!

  Hyje në odën e mbushur me tym dhe ngriheshin nga vendi së paku njëzet veta. Si zakonisht, vije i fundit; sigurisht të bënte përshtypje respekti kolektiv; ngritja e tyre e përbashkët dhe ulja jo harmonike, njëri pas tjetrit, sipas pozitës sociale. Ata më të varfëritë uleshin të fundit. Ata...
 • Gjurmët që la Gërdeci në fotografitë e reporterit të luftës

  E kuptova se më morën për të huaj dhe iu përgjigja anglisht. Mendova se po t’iu flisja shqip, do më dëbonin. Më interesantja ishte se ata filluan të pëshpëritnin mes njëri-tjetrit: “Ej, ky do jetë nga CIA, ose kush Zotin e di nga vjen?” ...
 • LUFTA KIMIKE SIRIANE, PO ZBARKON NË SHQIPËRI PËRMES QEVERISË AMERIKANE!

  Dan Kaszeta është një ish oficer në ushtrinë e SHBA Trupave Kimike dhe ish-anëtar i Shërbimit Sekret të SHBA, i cili tani është duke punuar si konsulent i pavarur. Ai ka një përvojë 22 vjeçare në fushën e mbrojtjes kimike. zt. Kaszeta, na tregon se ligjet kushtetuese të SHBA’ve nuk...
 • PROTESTË! Kundër Importit të Armëve Kimike në Shqipëri

  Vedat Xhymshiti | between THE frontlines Të bashkohemi në sheshin ‘SKENDERBE’, të marshojmë drejt ambasadave Shqiptare dhe Amerikane në Prishtinë, për të kundërshtuar njerëzisht nismat ndërkombëtare që kanë për qëllim përdorimin e territorit të Republikës së Shqipërisë për asgjësimin e armëve kimike, të konfiskuara nga Republika Arabe e Sirisë, në bazë...