Shqiptaret

 • Sauditët dhe amerikanët në takimin e parë me drejtësinë!

  Legjislacioni bazë në Uashington po rrit mundësitë për të sjellë një shans që drejtësia të mbizotërojë për viktimat në Nju Jork, Londër, Paris, Bruksel, Ankara e Stamboll - deri tek miliona fëmijë, gra e burra të pafajshëm, të cilët kan qenë cak i vrasjeve masive të operacioneve ushtarake e...
 • Për kë bien kambanat në Maqedoni?*

  Fenomeni ‘Gruevski’ është situacional: Gruevski nuk e prodhoi gjendjen aktuale, por pabarazia strukturore në linja etnike prodhoi Gruevskin. Zaten, gjithçka zanafillon me përpjekjen e lënë në gjysmë për rimodelimin e Maqedonisë. Marrëveshja e Ohrit është në diskrepancë të plotë me dinamikën e përgjithshme në Maqedoni — Salih Mehmeti...
 • Mbi Intelektualët Shqiptarë, Rrethanat, dhe ShBA-në

  Më lehtë dhe më e pranueshme në këtë shoqëri tejet konservatore është të kesh një debat mes fetarëve praktikues e ateistëve religjioz se sa për dhe mbi ShBA-në. Kjo paraqet boshllëk mendor dhe tkurrje intelektuale e që në vete është grusht ndaj çfarëdo progresi shoqëror. Është fatkeqësi që tema...
 • A KA ‘ANTIAMERIKANIZËM’ TE SHQIPTARËT?!

  ...