Siri

 • Çfarë është duke bërë Turqia në Siri ?

  Sipas të dyshuarve të tjerë të ISIS, të cilët do të përballen me gjyqin në Turqi, organizata kombëtare turke e inteligjencës ushtarake (MIT) kishte filluar kontrabandën e armëve, duke përfshirë edhe armët e NATO-s ndaj grupeve xhihadiste në Siri, në kohën e hershme të vitit 2011....
 • FAKTE TË PATHËNA PËR SIRINË

  »Sidoqoftë, fjalori zyrtar i presidentit amerikan Barak Obama, që dikur SHISIL-it i referohej si organizatë terroriste, tashmë gjithnjë e më shumë ai i referohet vetëm si Shteti Islamik. Ky është një fakt që ShBA mund të bën edhe befasi të mëdha: ta njoh Shtetin Islamik si shtet!« Vedat Xhymshiti...
 • Çështja kurde

  Konstelacioni aktual i forcave në rajon nxjerr në pah domosdonë e revidimit të traktatit të famshëm “Sykes–Picot” (marrëveshja britanike-franceze e vitit 1916 mbi Azinë e Vogël), rishqyrtimin e traktatit të Sevrit të vitit 1920 (me ç’rast u njoh shteti i pavarur kurd, ndonëse i reduktuar) dhe riravijëzimin real të...
 • Katër vjet më vonë, Siria nën Rrënoja

  Të tjerët në dhomën tjetër e bënë të njëjtën gjë, përfundimisht kolegët kishin prodhuar dritë "vetëm për të ma mundësuar mua për të përfunduar operimin mjekësor në trupin e një djali të vogël" thotë Dr Hassan, i cili katër vjet pasi gjaku kishte nisur të rrjedhte rrugëve të Sirisë...
 • SAJIMI I TERRORIZMIT NË KOSOVË

  Rreth 60 bastisje janë kryer gjithandej Kosovës. Ndër zonat në shënjestër ishin xhamitë e improvizuara, të cilat mund të kenë qenë duke u përdorur si qendra të rekrutimit, në një vend ku SHBA-të kanë ndërtuar bazën e saj më të madhe ushtarake në Evropë, Kosovë....
 • PROTESTË! Kundër Importit të Armëve Kimike në Shqipëri

  Vedat Xhymshiti | between THE frontlines Të bashkohemi në sheshin ‘SKENDERBE’, të marshojmë drejt ambasadave Shqiptare dhe Amerikane në Prishtinë, për të kundërshtuar njerëzisht nismat ndërkombëtare që kanë për qëllim përdorimin e territorit të Republikës së Shqipërisë për asgjësimin e armëve kimike, të konfiskuara nga Republika Arabe e Sirisë, në bazë...
 • Sulmi Kimik kundër civilëve të pafajshëm në Siri "Plan i Mbështetur nga SHBA-të" DailyMail Online

  Më 29 janar 2013, gazeta e njohur Britanike DailyMail, në verzionin e saj ‘online’ Dailymail.co.uk botoi një artikull të titulluar: ‘Plani i mbështetur Amerikan për të nisur sulmin me armë kimike në Republikën Arabe të Sirisë drejt caqeve civile me qëllim të fajësimit të kabinetit të regjimit presidencial të...
 • Si “Vdiq” Naman Demolli në Siri?

  Në këtë rast, nuk është e sigurt as që është vrarë dhe as që është varrosur Naman Demolli. Informacionet zyrtare, sugjerojnë se ka mundësi që shqiptari i vetëm i vrarë në rebelimin e Sirisë është nga Shqipëria. ...