Siria

 • "KUFIJTË E XHIHADIT" TV Ora News — Tiranë

  ...
 • Kosova, Kalifati dhe Sfidat e Sigurisë Kombëtare

  Kohëve të fundit jemi dëshmitar të kërcënimeve ndaj sigurisë rajonale dhe ndërkombëtare në shumë rajone të botës. Duke filluar nga Revolucionet në Afrikën e Veriut, duke vazhduar ne Siri, konflikt i cili përveç që ndërroi trajtën e tij, tejkaloi kufinjtë e Sirisë duke u bërë kërcënim për sigurinë ndërkombëtare,...
 • Akulli i Pranverës siriane

  Gjithçka nisi si një rebelim i popujve arab. Media e quajti një pranverë arabe, sepse nisi në stinën e pranverës së vitit 2011. Dhe ishte mu si pranvera, pas përgjumjes së gjatë dimërore të arabëve. Me çeljen pranverës së atij viti, po çilnin edhe frytet e para të zgjimit...
 • TERRORISTËT JANË NË QEVERI! ARRESTOJINI ATA!

  Nëse dikush është terrorist këtu, janë pikërisht qeveritë bashkë—pjesëmarrëse në krimin e përbashkët të krijimit të këtyre celulave. Këtu nuk bëjnë përjashtim as autoritetet shqiptare, kosovare, maqedonase dhe ato serbe. Pra, terroristët janë në Ankara, Tiranë, Prishtinë, Shkup e Beograd dhe ata duhet arrestuar....
 • Pse SHBA-ja ndalon importimin e armëve kimike?

  Vlerësohet se çmontimi i këtyre armëve në Shqipëri, do t’i sjellë shtetit shqiptar rreth 2 miliardë euro për 5 vitet e ardhshme. Sipas jush, nëse çmontimi bëhet si duhet, a ia vlen të sakrifikohet për një investim kaq të madh?...
 • KOSOVA ËSHTË KËRCËNIM NDAJ VETËVETES E JO SIRIA NDAJ KOSOVËS

  Adresimi i përgjegjësisë së zhvillimit të situatave kërcënuese që mediat e caktuara po mundohen t’ia largojnë qëllimshëm përgjegjësinë politikës së Prishtinës si dhe faktorit politiko-ekzekutiv ndërkombëtar në Prishtinë, për ta drejtuar atë në fushëbetejën e Sirisë, është adresim i investuar mirë financiarisht, ose nëse nuk ka investime financiare, atëherë...
 • Puçi Ushtarak Perendimor ndaj Çlirimtarëve Sirian

  Sirianët nisën kryengritjen e tyre paqësore në Mars 2011, duke i shprehur kështu pakënaqësitë e tyre për padrejtësitë sociale dhe politike përmes protestave. Qeveria filloi t’i shtypte ata dhunshëm deri në përdorimin e armëve të zjarrit. Sirianët të vendosur dhe të bindur se kishin të drejtë për kërkesat e...
 • DYSHIMI I MADH!

  Kryeministri shqiptar Edi Rama, në paraqitjen e tij për media, tek sa flet për konfirmimin e përgjigjes ndaj SHBA’ve nëse Shqipëria do të pranojë ofertën amerikane për asgjësimin e armëve thotë: “Po, në parim jemi të gatshëm që të mbështesim këtë operacion si pikë mbështetëse në Mesdhe, por nuk...
 • LUFTA KIMIKE SIRIANE, PO ZBARKON NË SHQIPËRI PËRMES QEVERISË AMERIKANE!

  Dan Kaszeta është një ish oficer në ushtrinë e SHBA Trupave Kimike dhe ish-anëtar i Shërbimit Sekret të SHBA, i cili tani është duke punuar si konsulent i pavarur. Ai ka një përvojë 22 vjeçare në fushën e mbrojtjes kimike. zt. Kaszeta, na tregon se ligjet kushtetuese të SHBA’ve nuk...