UÇK

 • Kur Qelbet Kripa, ç’pret nga Peshku?

  Është vetë opozita që në vazhdimësi deklarohet se pozita e ka kapur shtetin, mirëpo i besojnë gjykatës kushtetuese, veprimtari kjo e cila ka lënë të nënkuptohet se gjykata nuk ka qenë e kapur, gjë që është jashtë logjikës. ...
 • Mendësia e robit solli Nyrenmbergun për shqiptarët*

  Nuk është larg të vërtetës të thuhet se konformizmi është thelbi i shoqërisë shqiptare në Kosovë prej thuajse dy deceniesh: një rezignatë e pafundme e shoqëruar me pasivitet, imobilitet e me ndjenjë inferioriteti për gjithçka e ndaj gjithçkaje — Salih Mehmeti...
 • Kosova e Terrorizuar V

  Ilazi tha se aq shpejt sa i kishte kuptuar disa arsye të cilat e kishin bërë atë të shqetësohej, ai kishte njoftuar policinë të cilët ia kishin konfiskuar dokumentet e udhëtimit, të cilat kishin qenë të lëshuara nga Misioni i OKB-së në Kosovë UNMIK, dhe familja është e bindur...
 • EU judges sentence 11 Kosovo Albanians for war crimes

  Judges of the EU Rule of Law Mission (EULEX) in Kosovo issued verdicts in the Drenica I and Drenica II cases on Wednesday and sentenced 11 Kosovo Albanian men to prison. Lawmakers in Kosovo on Wednesday voted 89-22 to create an EU-backed court that will investigate crimes committed by...
 • Revolucioni i Dështuar Social i 1997-99

  E si mund t’i harrojmë vuajtjet kur plagët janë ende të hapura? Treguese për këtë dështim është edhe thirrja që grupacione të caktuara bëjnë në sakrificat e tyre. Gjuha shkon aty ku dhemb dhëmbi. Kërkojnë privilegje të panumërta në emër të kësaj sakrifice. ...
 • Kujtimi Që Nuk Vdes për Patriotin Dëshmor, Vdes për 'Patriotin' Haraçxhi

  Sot, në përkujtim të 17 vjetorit të daljes së parë publike të UÇK-së, paskan folur dy nga ata të tre që folën atë 28 nëntor të 1997-s në Llaushë të Drenicës – Rexhep Selimi e Daut Haradinaj. I treti, Mujë Krasniqi, ra dëshmor gjatë luftës. Mujë Krasniqi ka vdekur,...
 • Pse po i mbështet kriminelët Lëvizja Vetëvendosje?

  »Vetëvendosja duhet ta ketë të qartë se bëhet fjalë për krime që janë kry gjatë luftës, kur këta individë ishin pjesëtarë të UÇK-së, madje në hierarki të lartë, dhe për krime që u kryen menjëherë pas luftës, kur po ashtu këta persona ishin anëtarë të UÇK-së. Duke pasë parasysh...