Universiteti i Prishtines

  • Veteranët e Luftës Kërcënojnë Jetën Akademike në Kosovë

    Në një përpjekje për të përmbysur vendimet e rektorit të Universitetit publik “Hasan Prishtina”, veteranët e luftës të Ushtrisë Çlirimtare të Kosovës (UÇK-së) do të demonstrojnë ditën e enjte në Prishtinë, duke u shprehur se nuk garantojnë për sigurinë publike gjatë demonstratës së tyre në kryeqytetin e Kosovës. Rektori...
  • 7 Shkronja

    Universiteti në Kosovë, për dekada të tëra – pos që ka shërbyer në nxjerrjen e kuadrove të reja profesionale – poashtu ka qenë foleja e lëvizjeve për çlirim kombëtar dhe drejtësi shoqërore. Universiteti jepte siparin e të gjitha transformimeve të mëdha historike të Kosovës. Pas luftës, sistemi politik nuk...