Vedat Xhymshiti

 • Rrugëtimi i një Gazetari – I –

  Kjo është një histori e veçantë e treguar për THEFrontliner.net - nga gazetari dhe korrespondenti shqiptar i luftës Vedat Xhymshiti. Historia është e ndarë në dy pjesë, dhe kjo është pjesa e parë e saj. Gazetar Xhymshiti, rrëfen tregimin e një udhëtimi të gjatë për luftën e tij profesionale,...
 • This is a Call, for each and every one of you!

  Help a war correspondent to document & report the fate of unprotected men, women & children in war. Be with him a voice, to the voiceless!...
 • Obama legacy against press freedom [of expression] reaches Kosovo

  US Government involvement in violating the freedom of press and individual right of freedom of expression and the movement of a journalist , is against the First Amendment of the U. S. Constitution Bill of Rights — THE Frontliner...
 • Kërkesa e gazetarit Xhymshiti për llogaridhënie afër realitetit!

  Vendimi për shqiptimin e 120 ditë burg ndaj policit Faruk Ibrahimi, nga gjykata në Kamenicë nuk ka reflektuar as peshën e veprës penale, as shkeljen e të drejtave njerëzore të gazetarit Vedat Xhymshiti, as shkeljen e të drejtës së lirisë së shprehjes, ka thënë 'Amnesty International'...
 • Kosova dhe Mediat e Terrorizuara

  Gazetari Vedat Xhymshiti, së bashku me kolegen e tij, italianen fotografe Laura Aggio, kishin vendosur të takonin dëshmitarë dhe të bashkëbisedonin me thuajse të gjitha palët që ishin subjekt i zhvillimeve që llogariteshin si kërcënim për sigurinë në Kosovë, si dhe me palët të cilat kanë obligime kushtetuese për...
 • Kosovo subject to a court hearing for press freedom violation

  On Wednesday May 20th, 2015, the judicial review of strategic case of Justice and the People Campaign supporting Kosovo's independent journalist Vedat Xhymshiti against the Ministry of Interior and the Republic of Kosovo, finally started gaining its grounds. During the first hearing session, after the presentation by the court,...
 • War on… investigative Journalism

  The craziest thing about this story is that Vedat has been officially recognised as a victim in a report of the US State Department for Human Rights, in a section entitled “Freedom of Speech and Press”....
 • Gazetari Xhymshiti, kosovari panelist në Kongresin Botëror të Londrës

  Gazetari i Pavarur Vedat Xhymshiti, do të flas lidhur me rritjen e ISIS, formacion ushtarak i cili është tani më shumë se vetëm një kërcënim ndërkombëtar, por më tepër duket të jetë një ideologji në rritje, duke tërhequr dhe radikalizuar rininë muslimane nga e gjithë bota. Gazetari Xhymshiti kishte...
 • AS SHTETI MBI LIGJIN

  Për të mësuar më shumë për rastin dhe përpjekjet e Kampanjës për të luftuar kundër shkeljeve themelore të të drejtave të njeriut lexoni opinionin e punuar nga Autorët: Korab Sejdiu, Drejtor Menaxhues në Shoqërinë e Avokatëve Sejdiu dhe Qerkini, si dhe Agon Gashi, Këshilltar Ligjor i Kampanjës Drejtësia dhe...