Vetevendosje

 • Diskursi publik dhe kriza politike: venë e vjetër në gota të reja

  Fjalët Zajednicë, tradhëti kombëtare, projekt racist etnik, planet serbe ekspansioniste e neo-kolonizatore, shitja e Kosovës nga qeveritarët e shumë terma të tjerë të përdorur nga opozita, me qëllim që të japin një efekt masiv tek qytetarët, kanë fuqizuar opozitën brenda diskursit publik në raport me qytetarët....
 • Si të nisësh një luftë civile?

  Vazhdimi i polarizimit politik dhe metodat që po prodhohen në skenën politike do të çonin Kosovën në një luftë civile, diçka që te të gjithë merr formë mirazhi, por askush nuk merr guximin ta përmend....
 • KOSOVO: Amnesty International has called for an urgent investigation into opposition crackdown

  “From the videos and photographs we have seen, it appears that the Kosovo Police used excessive force during the operation to arrest members of Vetevendosje in the party's offices on Saturday,” Sian Jones, Amnesty International's researcher on the Balkans, told Kosovo 2.0. ...
 • KOSOVO: Opposition holds anti-Government Rally

  The opposition says no more parliamentary sessions should be held unless the government renounces deals with Serbia to give more powers to Serb-dominated areas in Kosovo, and with Montenegro on border demarcation — THE Frontliner...
 • Vetevendosje Sulmon Median

  Dhuna ndaj lirisë së medias ishte shpërfaqur herët rreth ‘këmbëve’ të ministrit të jashtëm kosovar Hashim Thaçi, i cili njihet me nofkën e luftës si Gjarpëri. ...
 • Policia përdori gazin-lotsjellës për t'i shpërndarë Protestuesit në Kosovë

  Në kryeqytetin Kosovar dolën rreth 7.000 njerëz sipas policisë, të cilët i kishin bërë thirrje qeverisë për të flakur nga vendi i Punës ministrin Serb të Punës dhe Mirëqenies Sociale Aleksandar Jablanovic....
 • PROTESTAT ANTI-JABLLANOVIÇ, ZGJIDHJE APO KONFUZITET!

  Është e Premte, ditë shiu në Gjilan, studentët e Universiteti Publik të Gjilanit ‘Kadri Zeka’ po përgatiten t’i prijnë një marshi-protestues të paralajmëruar një ditë më parë, i cili ka për kërkesë shkarkimin e ministrit për kthim dhe komunitete të Republikës së Kosovës Aleksandar Jabllanoviç. Jabllanoviç, i cili njëherësh...
 • Letër Albinit

  Më 20 nëntor, Albin Kurti i partisë ‘Vetëvendosje’ u paraqit në një konferencë, nëpërmjet të cilës ai iu drejtua popullit të mjerë në Kosovë. E unë, si një nga ‘të mjerët’ po i përgjigjem atij dhe klikës së tij partake. Termet që i kam përdorur mund të jenë brutale...
 • LIDERSHQIPI NUK TRONDITET, POR ANËTARËT DHE AKTIVISTËT E THJESHTË!

  Doracak socio-psikologjik mbi reagimet e aktivistëve ndaj transformimit të LV-së  Në këtë doracak do të gjeni: Pse po tronditen shpirtërisht aktivistët dhe anëtarët e Lëvizjes VETËVENDOSJE? Cilat ishin katër thyerjet e mëdha të LV-së? Pse gjenerata e parë e aktivistëve, të cilët ikën nga LV-ja dhe u shpallën heretikë...