• ››How the Ukraine crisis ends‹‹ H. Kissinger

  Henry Kissinger’s most recent column in the Washington Post is extremely strange, and seems to deviate from goals that Kissinger is known to have. In the Column he takes an unusually reasonable stance, saying that Ukraine should be entirely independent of both Russia and the European Union.  Many people have...
 • The Story Behind Your Birthdate

  Numerology, the notion that there is a connection between numbers and concurring events, has ancient roots. In this study, a person’s birthdate has significant effects on his/her life path and personalities. The birth number is among one of core influential numbers in numerology. Here is how you calculate your...
 • SHBA ka instaluar një qeveri neo-naziste në Ukrainë

  Sipas New York Times-it, “Shtetet e Bashkuara dhe Bashkimi Europian e kanë konsideruar revolucionin këtu si një lulëzim të demokracisë, një largim nga  autoritarizmi dhe kleptokracia e ish-Bashkimit Sovjetik.” (Pas Triumfit Fillestar, Liderët e Ukrainës përballën me besueshmërinë, NYTimes.com, 1 mars 2014). “Një lulëzim i Revolucionit Demokratik”? Realiteti është ndryshe. Është një...
 • Ti, si edhe djali yt, fitoni para pse i besoni Zotit! Unë i besoj Zotit falas!

  Hyje në odën e mbushur me tym dhe ngriheshin nga vendi së paku njëzet veta. Si zakonisht, vije i fundit; sigurisht të bënte përshtypje respekti kolektiv; ngritja e tyre e përbashkët dhe ulja jo harmonike, njëri pas tjetrit, sipas pozitës sociale. Ata më të varfëritë uleshin të fundit. Ata...
 • Almost 10 Tons Of Depleted Uranium Dropped On Kosovo

  A shocking text by Senegalese Bakary Kante, head of the UN mission in 1999 about the horrific consequences of the bombing of Serbia was never published, “Vesti” reported. In May 1999 the United Nations have hidden from the public the report by Bakari Kante, head of the first mission of...
 • Ukraine, a brief History of Crimea

  The Crimean peninsula was conquered by Russia in the 18th century under Catherine the Great. Crimea became part of Ukraine in 1954 when Soviet leader Nikita Khrushchev transferred jurisdiction from Russia. Crimea officially landed in an independent Ukraine after the 1991 Soviet collapse. Today the port of Sevastopol is...
 • Ukraina, një histori e shkurtër e Krimesë

  Gadishulli i Krimesë u pushtua nga Rusia në shekullin 18-të nën Katerinën e Madhe. Krimea u bë pjesë e Ukrainës në vitin 1954, kur udhëheqësi sovjetik Nikita Hrushovi transferoi juridiksionin nga Rusia. Krimea zyrtarisht u bë pjesë e Ukrainës së pavarur pas kolapsit sovjetik të vitit 1991. Sot porti...
 • Egjipti dhe Vëllezëria Myslimane!

  Vëllazëria myslimane filloi si një organizatë shoqërore dhe fetare, mbi bazat e predikimit Islam, zhdukjen e analfabetizmit, ngritjen e spitaleve dhe madje edhe nisjen e ndërmarrjeve komerciale. Siç ka vazhduar të rritet në ndikim, duke filluar në vitin 1936, ajo filloi të kundërshtojë sundimin britanik në Egjipt. Shumë egjiptianë...
 • PSE NUK JEMI SHTET! Fakte për Kosovën dhe PA'VARËSINË!

  Misioni i Administratës së Përkohshme të Kombeve të Bashkuara në Kosovë ose UNMIK-u është mision i mandatuar zyrtarisht nga Këshilli i Sigurimit, i cili ka për qëllim për të arritur një objektiv të përgjithshëm, “me qëllim të sigurimit të kushteve për një jetë paqësore dhe normale për të gjithë...
 • A do të shkaktojë 'Pranverën Shqiptare' kërkesa e BE-së për Shqipërinë?

  Sipas disa gazetave kosovare, Integrimi i Shqipërisë në Bashkimin Evropian kushtëzohet me arrestimin e Sali Berishës dhe ish ministrave të tij të korruptuar. Kështu shkruhej në nëntor të vitit 2013 në të përditshmet kosovare Express dhe Zeri, ku mes tjerash shkruhej se arrestimi i Sali Berishës është mesazhi i...